14-11-2017
AL

Even slikken

De ene week kan het niet op en de andere week is het voor veel sporters "even slikken”. Afgelopen weekend was een ‘slik-weekend’.

Bij het schaatsen in Thialf was er "slechts” twee maal goud en dat was minder dan verwacht. Vooral kanjers als Wüst, Nuis en Verweij konden het ijs blijkbaar niet optimaal raken. De Rus Koeliznikov kon dat wel en hoe. Hij was veel sneller dan het Nederlandse super sprintteam en vestigde gelijk een record op een laag-land-baan. Wie hier heeft moeten slikken laten we maar even in het midden maar het is wel een wetenschap in dit pre-olympisch jaar. Gelukkig bleek Sven Kramer nog steeds van ongekende klasse.

De Nederlandse voetbalfans en ook die uit Italië moeten het momenteel doen met de euforische vreugde van andere landen, die zich alsnog wisten te kwalificeren voor het WK. Dat doet toch een beetje pijn.

Max moest genoegen nemen met wat minder PK’s in zijn bolide en moest gewillig de snellere auto’s voorbij laten gaan.

Bij het veldrijden moest Van der Poel zijn koppositie en zekere winst afstaan vanwege materiaalpech en de laatste halve ronde lopend afleggen.

De darter Berry van Peer zag zijn pijlen maar niet uit zijn hand vertrekken en lijkt te lijden aan "Darteritus”.

Het door blessures geplaagde basketbalteam New Heroes moest helaas de zege in de slotminuten in Leiden laten en verloren daar met 83-81, heel jammer.

Zaterdag werd er in onze stad ook heel wat afgeslikt. De opening van het carnavalsseizoen geschiedt altijd op 11-11 en omdat het een zaterdag was hadden veel mensen het idee om "mar 's `efkes te gaon kijke”. De stad was zo afgeladen vol dat de gein er wel een beetje af ging moet ik zeggen. Hier en daar zelfs een beetje linke soep. Met een schrikkeljaar voor de boeg is de volgend editie op maandag. Lekker rustig zullen we maar zeggen, maar of dat ook zal zijn….

En dan onze mannen. In en tegen Bloemendaal ging het uiteindelijk toch de verkeerde kant uit. Verdedigend hadden ze het goed voor elkaar, maar de goaltjes willen nog niet echt komen. Dit komt ook duidelijk naar voren in de stand want qua doelpunten tegen staan ze op een play off plaats en qua doelpunten voor staan ze bij de play out ploegen. Ook zij hebben moeten slikken want er werden veel kaarten uitgedeeld en jammer genoeg werd op een o-o stand een strafbal gemist. Ze waren dichtbij een herhaling van zetten, want de eerste wedstrijd van het seizoen werd thuis een gelijkspel door onze mannen behaald. Komende week Tilburg thuis, altijd leuk zo’n Brabantse derby en voor het verloop van de competitie wel eens belangrijk kan zijn.

Zondag 26 november staat voor veel senioren de laatste veldwedstrijd op het programma en daarom wordt er door de evenementencommissie samen met Heren 7 een mooi "Winter” slotfeestje georganiseerd. Zang, Karaoke, Gluhwein, Bratwurst, bierkaarten, bierspellen, etc etc, es geht loss! Zorg ervoor dat je erbij bent in een mooie outfit, want ook voor de kleding vallen prijzen te verdienen die helemaal anders smaken dan het "even slikken” hierboven.

Mieke van den Akker Lathouwers

voorzitter