8-1-2018
AL

De club verlengt contracten met internationals!

Wij kunnen ook de komende jaren op onze velden blijven genieten van Frédèrique Matla, Pien Sanders, Sanne Koolen en Josine Koning. De internationals hebben hun contracten met vier seizoenen verlengd!

Vera Vorstenbosch (bestuurslid tophockey Dames) is vanzelfsprekend blij met de verlenging. Volgens Vera is het viertal een mooi voorbeeld van hoe de talentenontwikkeling bij Den Bosch verloopt. "Stuk voor stuk kwamen ze op jonge leeftijd richting de Oosterplas, om zichzelf te ontwikkelen bij Dames 1. Ik vind het niet alleen super tof om te zien dat ze enorm zijn gegroeid, maar ben ook blij dat deze meiden zich voor langere tijd aan ons willen verbinden.”

Frédèrique Matla (21) debuteerde als 15-jarige in ons vaandelteam en is het eens met Vera. "De combinatie van presteren en plezier is een van de mooiste dingen bij Den Bosch. Daarnaast beschikt de club over een goede opleiding, veel kwaliteit en de juiste mentaliteit.” Ook Pien Sanders (19) draagt de club een warm hart toe. "Je kunt bij Den Bosch lekker jezelf zijn. Bovendien haalt iedereen het beste in elkaar naar boven en gaan we voor elkaar door het vuur.”

Toekomst 
Vera hoopt dat met het viertal verder gebouwd wordt aan het succes van Den Bosch. Ze realiseert zich dat het lastig is. "Het blijft elk seizoen een uitdaging om de verwachtingen waar te maken. Met behulp van deze generatie en andere speelsters willen we mee blijven draaien in de top van Nederland en Europa.”  

Sanne Koolen (21) wil bij Den Bosch ook de komende vier jaar mooie prijzen te pakken. Maar dat is niet alles. "Het is net zo belangrijk om een stabiel team te blijven. Om de cultuur van Den Bosch door te zetten, door jonge speelsters aan te laten sluiten.” Onze keepster Josine Koning (22) voegt hieraan toe: "We willen aan iedereen laten zien dat Den Bosch de mooiste club van Nederland is. Vooral aan de jeugd. Als zij zien hoe leuk het is om in Den Bosch te hockeyen, dan kan Den Bosch de grote club blijven die ze nu is.”