9-10-2018
AL

Spelende leden, graag even jullie aandacht!

Nieuwsafbeelding
Beste spelende leden,

Afgelopen maand heeft een van onze spelende leden een tegenstander per ongeluk geblesseerd. Deze tegenstander heeft als gevolg hiervan diezelfde avond een operatie moeten ondergaan. Alles gaat inmiddels goed met de persoon in kwestie. Hoe erg ook, maar waar gesport wordt, ontstaan soms blessures en gebeuren helaas soms ongelukken.

Achteraf blijkt het desbetreffende HCDB-lid een invaller te zijn geweest en hij/zij was per abuis niet opgenomen op het wedstrijdformulier. Toen dit werd geconstateerd, kon het DWF niet meer worden aangepast.

We moeten elkaar altijd uit de brand helpen en ja, dan val je af en toe in bij een ander team. Maar zorg er wel voor dat je zorgvuldig bent, voeg een invaller op tijd toe aan je spelerslijst. In deze situatie werd er gelukkig uiteindelijk geen scheve schaats gereden.

Maar we vangen nog steeds geluiden op en constateren dat ook af en toe zelf, dat er ook nog steeds niet-leden invallen bij teams (zwartspelers dus). Ook dan kan er per ongeluk iets gebeuren zoals hierboven beschreven. De gevolgen zijn dan veel groter: je bent ten eerste zwartspeler en dus niet speelgerechtigd maar je staat ook onverzekerd op het veld. Als een speler bij ons spelend lid is, is hij ook lid van de KNHB en valt daarmee in de scope van de verzekeringen (aansprakelijkheid en ongevallen) die KNHB voor al haar leden heeft afgesloten bij Interpolis."

Voor ons is het moeilijk controleerbaar maar we zien er uiteraard wel op toe. Wij spreken jullie daarom nogmaals aan op jullie verantwoordelijkheden. Als er capaciteitsproblemen zijn in je team, benader dan de TC en maak het probleem bespreekbaar. Samen kunnen we naar oplossingen kijken en inderdaad, de oplossing vinden is soms ook heel moeilijk.

Dank voor jullie aandacht!!