19-11-2020
AL

Update coronamaatregelen en hockey in de komende weken

Nieuwsafbeelding
Zoals we al eerder aan jullie communiceerden, gaat de zaalcompetitie dit seizoen helaas niet door. Ook de midwintercompetitie van de KNHB valt door de geldende richtlijnen in het water.  
Wij willen natuurlijk graag onze leden zo veel mogelijk gelegenheid geven te blijven sporten in de komende maanden. Want sportief bezig zijn en onderlinge interactie is zeker in deze periode een must voor iedereen. Hieronder lezen jullie hoe wij dat willen faciliteren. 
 
Jeugd
In de weken 49, 50 en 51 van dit jaar en week 1 tot met 6 in 2021, organiseert de club per team 1 training van 1,5 uur. De intentie is om deze training te laten plaatsvinden tijdens een van de huidige twee trainingsmomenten. Houd dus in ieder geval nog even beide trainingstijden vrij in jullie agenda. Op dit moment werken we nog aan het trainingsschema dat uiterlijk maandag 25 november wordt gecommuniceerd. 
 
Op zaterdag 5 december verzorgen wij nog een interne competitieprogramma voor de jeugd. Voor 12 december kun je met je team aangeven tegen wie je graag wilt spelen. Dit kan je teammanager per mail doorgeven.  
 
Senioren
Na twee weken van extra strenge maatregelen, kunnen de senioren gelukkig ook weer het veld op. Komende periode kunnen we weer met vier spelers per kwart veld trainen. De keeper, telt net als de trainer, NIET mee met de vier spelers en kan dus als 9de speler meedoen. Hij of zij moet echter wel een eigen gebied hebben. Deze dien je te markeren met kleine pionnen. Je kunt het veld dus ook in de lengte verdelen in twee kwarten en zo vanuit beide kwarten een afrondingsoefening op goal doen. 

Let hierbij er wel op dat:
1) spelers niet in het gebied van de keeper komen,
2) de keeper niet buiten het eigen gebied komt,
3) spelers niet in het gebied komen van het andere team,
4) spelers van de verschillende teams ook bij de scheidingslijn 1,5 meter afstand houden. 

Gezien de continue veranderende richtlijnen met betrekking tot Covid19, komen wij eind december bij jullie terug over de verdere invulling van de hockeymogelijkheden in januari en februari 2021.

Voor nu, zorg voor jezelf en voor elkaar!