Senioren

Welkom op het informatiescherm voor seniorleden van Hockeyclub 's-Hertogenbosch.

Naast onze topteams Heren 1 en Dames 1, beide uitkomend in de hoofdklasse, zijn er ook nog veel andere mogelijkheden om lekker te hockeyen bij "HCDB".

Binnen de senioren hebben we diverse competities, contributies en andere mogelijkheden om te kunnen hockeyen en lid te zijn en te blijven van Hockeyclub 's-Hertogenbosch .

Afhankelijk van leeftijd en interesse zijn er ook diverse categorieën.

Voor meer info per categorie zie hieronder.


Senioren Algemeen

Binnen de senioren zondag kennen we jong seniorenteams, senior teams en veteranen teams.

Iedereen die 18 jaar of ouder is kan naar de senioren. Bij de heren is men vanaf 35 jaar speelgerechtigd voor de veteranen, vanaf 50 jaar voor de L-klasse en vanaf 60 jaar de XL-klasse.

Bij de dames geldt dat men vanaf 30 jaar speelgerechtigd is voor de veteranen en vanaf 45 bij de veteranen 45+.

Bij de heren hebben we momenteel 11 senior teams spelend van de reserve hoofdklasse tot de reserve 4e klasse.

Ook hebben we 7 veteranen teams en 1 LA-veteranen team.

Bij de dames kennen we 16 damesteams spelend van de reserve overgangsklasse tot de reserve 4e klasse. Daarnaast hebben we 3 veteranenteams

De meeste teams trainen zelfstandig of onder leiding van een trainer 1 keer per week.


Jong Senioren

Vanaf 17 tot 25 jaar is er de mogelijkheid in te stromen in een jong seniorenteam. Deze teams (zowel dames als heren) spelen in een aparte categorie met uitsluitend leeftijd genoten.

Er zijn diverse klasse ’s, variërend van 1e klasse tot 4e klasse.

De jong senioren hebben tot 21 jaar een kleine korting op de contributie, zie hiervoor onder clubinfo/ contributie.

Jong seniorenteams trainen 1 keer in de week met een trainer.


Senioren donderdagavond

De donderdagavond competitie is een nieuw initiatief van de KNHB om ook door de week een goed competitie aanbod aan te bieden voor mensen die wel een wedstrijd willen spelen maar dit niet meer op zondag willen.

Bij de senioren donderdagavond hebben we op de club zowel 1 heren en 1 damesteam spelen.

Beide spelen in de 1e klasse.

Als er geen wedstrijd is, is er gelegenheid zelf te trainen.


Dames donderdagmiddag

Voor dames is er de mogelijkheid om ook op de donderdagmiddag te hockeyen.

Er is 1 damesteam welke in competitie verband iedere donderdagmiddag op een vaste tijd (14.00 uur) een wedstrijd speelt. Aansluitend is er een uitgebreide thee en borrel.

Het team bestaat momenteel uit 12 speelsters en kan nog wel wat versterking gebruiken.

In deze competitie wordt erbij te weinig spelers voor gekozen om 8:8 te spelen op een half veld.


Trainingsleden

Zowel voor beginners als gevorderden is er de mogelijkheid trainingslid te worden.

Met name als men halverwege het jaar lid wil worden of langere tijd niet meer heeft gehockeyd is dit een manier om weer op te startten

Iedere dinsdagavond wordt er onder leiding van een trainer getraind van 20.30 uur tot 22.00 uur.


Trimhockey

Trimhockey is binnen de hockeybond een van de snelst groeiende afdelingen en ook bij HC 's-Hertogenbosch is trimhockey populair. Het voorziet voor senioren in een toenemende behoefte aan sportiviteit, ontspanning en gezelligheid in een niet-competitieve sfeer.

Trimhockey is hèt alternatief voor het spelen in competitieverband op zondag. De trimmers van HC 's-Hertogenbosch vormen een enthousiaste groep van ruim 50 hockeyers van verschillende niveaus: van redelijk onervaren tot vergevorderde. De meeste trimmers zijn tussen de 40 en 55 jaar. Een deel bestaat uit ouders van jeugdleden, maar er zijn ook veel leden die geen hockeyende kinderen hebben. Een groeiende groep bestaat uit ex-competitiespelers die het weekeinde niet langer gebonden willen zijn en graag deelnemen aan deze vrijblijvende en recreatieve vorm van hockey.

Maandagavond wordt er in 2 gemengde groepen getraind. De nadruk ligt op het ontwikkelen van techniek en er wordt ook een partijtje gespeeld. Er wordt om 20.30 uur gestart en het duurt tot 22.00 uur. Na iedere training wordt nog gezellig een drankje gedronken. Het is een ongedwongen vorm, waarbij je aanwezigheid niet vereist is, je beslist zelf of je komt trainen of niet. Af en toe worden er wedstrijden georganiseerd tegen andere trimteams uit de buurt.

De doelgroep is: mannen en vrouwen vanaf 35 jaar, liefst met enige hockeyervaring. Nieuwe leden kunnen worden geplaatst indien er ruimte is in de trimhockeygroepen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nicole Mallens trimhockey@hcdenbosch.nl


Niet spelende leden

Onder deze categorie valt momenteel iedereen die tijdelijk niet hockeyt vanwege bv. een blessure, zwangerschap, tijdelijk verblijf buitenland etc.

Maar ook degene die Hockeyclub 's-Hertogenbosch een warm hart toedragen en graag lid zijn of blijven na een actieve hockey carrière zodat ze betrokken blijven bij de club.


Overige informatie

Van de seniorenteams wordt verwacht dat ze bardienst draaien en scheidsrechters leveren voor de wedstrijden op zondag. (Als je thuis speelt, de teams worden hiervoor aangewezen)

Daarnaast zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers die op diverse vlakken kunnen en willen bijdrage aan een gezellige club.

Zo zoeken we nog mensen voor de toernooicommissie senioren, zitten we altijd verlegen om goede trainers voor de jeugd en ook goede scheidsrechters voor de zaterdag bij de jeugd zijn van harte welkom.

Heb je interesse om lid te worden of wil je naar aanleiding van bovenstaande meer informatie stuur een mail naar tcsenioren@hcdenbosch.nl

Aanmelden gaat via de website. Je betaald 1 keer €60,- inschrijfgeld.

Zodra je geplaatst kan worden nemen we contact met je op.