Zaalhockey

Zaalseizoen 2018/2019

De voorbereidingen voor de competitie in de zaal zijn in volle gang. Als zaal-commissie zorgen wij voor de coördinatie en uitvoering van de activiteiten die daarvoor nodig zijn. De taken van de zaalcommissie van hockeyclub ’s-Hertogenbosch zijn onder andere: 
  • Coördinatie van wedstrijden en trainingen voor de teams die meedoen met de District Zuid competitie van de de KNHB; 
  • Contact met gemeente ’s-Hertogenbosch over zaalhuur; 
  • Communicatie met de trainers en coaches rondom het zaalseizoen.

Breedtecompetitie  
Tijdens het winterseizoen wordt er voor de breedte jeugdteams (vanaf 4e teams van A tot en met D) een zaalhockey competitie georganiseerd met deelname van teams uit Den Bosch, Rosmalen, MOP, Oss, Heesch en Grave. Dit jaar doen er weer meer teams mee dan vorig jaar.  Maar liefst meer dan 80 teams doen mee en ook Hockeyclub 's-Hertogenbosch is weer goed vertegenwoordigd met ruim 20 teams. Deelname hieraan wordt door de teams zelf bekostigd. Net zoals de trainingen die deze teams zelf organiseren. Coördinatoren van deze competitie zijn Bart van Gerven en Sanne Braaksma-Wuisman, te bereiken via hcdbzaalbreedtesport@gmail.com.

 
KNHB zaalcompetitie (District Zuid Nederland) 
Dit jaar worden vanaf 8 december de eerste wedstrijden weer gepland voor de KNHB zaalhockey competitie. Aan deze competitie doen de A1 t/m A3, B1 t/m B4, C1 t/m C4, D1 t/m D3, A21 en C21 voor jongens en meisjes mee. Ook Dames 1, Heren 1 en een 10-tal (jong) seniorenteams nemen hieraan deel. De 8-tallen E1 en E2 spelen een zaalcompetitie in toernooivorm.

Belangrijke data KNHB competitie

 

  • 15 November: Publicatie wedstrijdschema
  • 8 december: Start competitie (breedte en top)
  • 20 januari: ZNK A-, B- en C-jeugd in Eindhoven (ISC)
  • 27 januari: ZNK Senioren en Reserve Senioren in Eindhoven (ISC)
  • 2 februari: NK Zaalhockey 2019 (top) 
  • 4 februari: Laatste competitiedag (breedte) 

 

Veranderingen voor de D-teams 
De KNHB zet voor de D-jeugd het spelplezier nadrukkelijk voorop en gaat om die reden uit van een andere klassenindeling. Er is geen sprake meer van Top en Subtop maar een indeling in 6 klassen. Om diezelfde reden vervalt het ZNK voor de D-jeugd. Voor verdere informatie kun je terecht op de KNHB site. 


CONTRIBUTIE
Voor de deelnemende teams aan de KNHB competitie wordt apart contributie in rekening gebracht voor wedstrijden en trainingen. Deze contributie bedraagt 85 euro.  Voor de senioren organiseren wij de aanmelding aan de KNHB competitie en de zalen. Hiervoor wordt een contributie van 30 euro in rekening gebracht. De trainingen worden naar behoefte door de teams zelf geregeld en bekostigd. 
De contributie wordt half december in rekening gebracht conform de spelerslijst die bekend is op 1 december. 

TRAININGEN
Het is een behoorlijke puzzel geweest om het trainingsschema in elkaar te zetten. Wij hebben ons best gedaan om rekening te houden met trainingstijden op het veld maar gezien het zaalaanbod vanuit de gemeente in combina-tie met beschikbaarheid van trainers is dit niet altijd gelukt. Toch denken wij dat een goed schema is gemaakt voor het seizoen

Het trainingsschema wordt bekend gemaakt in de APP (of website). Wij hebben dit jaar twee nieuwe locaties erbij: Meerwijk en Weberstraat. In de APP staat het adres van alle zalen en kan de routebegeleiding dus ook geactiveerd worden.

LET OP!!! Bij training zowel als bij competitie altijd gebruik maken van:

- Zaalstick en zaalbal

- Zaalschoenen (binnen aantrekken om de zaal schoon en bespeelbaar te houden voor iedereen)

De APP is en blijft het belangrijkste communicatiemiddel rondom onverwachte veranderingen in de trainingstijden. Check deze dan ook regelmatig.


COMPETITIE
Het KNHB competitieschema is te vinden op: https://www.knhb.nl/kenniscentrum/standenmotor/clubs-teams
(Zoek op: zaal, club, team en datum).

Eigen wedstrijdschema staat ook in het wedstrijdoverzicht op de app vermeld.
Voor competities maken wij gebruik van het Sportiom en de Schutskamp. De competitie voor de senioren wordt gespeeld in de Schutskamp en voor alle andere teams in het Sportiom. 


SLECHTE WEERSOMSTANDIGHEDEN 
Het is vorig jaar voorgekomen dat er door weersomstandigheden wedstrijden afgelast werden. Dit jaar gaan wij op de volgende manier hiermee om:
CODE ROOD: Afgelasting door KNHB. Zaalcommissie belt zalen af.
Code Oranje: Afgelasting door district. Geldt voor hele district. Verenigingen mogen onderling overeenkomen wel te spelen. Zaalcommissie overleggen met de contactperson voor spelende teams. 
CODE GEEL: Geen afgelasting door district. Besluit ligt bij verenigingen. Het rijdende team heeft doorslaggevende stem. Zaalcommissie overleggen met de contactperson voor spelende teams
ALGEMENE INFORMATIE

Zaalhuur 
Voor wat betreft het zelf organiseren van trainingen kun je bij de gemeente ’s-Hertogenbosch terecht via verhuursport@s-hertogenbosch.nl 
Zij organiseren eerst de aanvragen vanuit de sportverenigingen. Daarna bekijkt de gemeente de individuele aanvragen.
 
Info over zaalhockey: 

- Kun je terecht op de zaalhockeysite van de KNHB voor onder meer de poule-indeling, competitieplanning, competitiehandboek

- Webinar zaalhockey: https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/webinar-zaalhockey

- Kun je terecht bij je trainer/coach of manager als het over je eigen team gaat

- Zaalcommissie benaderen met specifieke vraag via mail. 


Zaalcommissie:
Dit jaar bestaat de zaalcommissie uit de volgende leden: 
Maaike ter Bekke, Marianne Hougaard, Annemarie Kuiper en Willemijn Schalk.
Wij zijn te bereiken via het mailadres: zaalhockey@hcdenbosch.nl 
 
Wij wensen iedereen een fijn en sportief zaalseizoen toe!  
 
Hartelijke groet van de zaalcommissie